Läggning av betongplattor och marksten

Beläggning med betongplattor och marksten är ett utmärkt alternativ till traditionella asfaltvägar eller vägar av krossad sten och är en hållbar och slitstark beläggning som varar i många år. Läggning av betongplattor och marksten börjar med valet av den typen och färgen du vill ha. Många kunder väljer betongplattorna/markstenarna enligt deras estetiska utseende utan att vara uppmärksamma på de praktiska aspekterna och livslängden. Vår personal kommer att ge ytterligare information som hjälper dig att göra rätt val, vilket inte kommer att ångras senare.

Efter att ha valt de önskade betongplattorna/markstenarna och mönster, utförs arbeten i följande ordning:

  • Onödig mark grävs upp och avlägsnas;
  • Sand (beroende på syftet med beläggningen och marken varierar från 15 till 30 cm tjocklek) hälls;
  • Ett 5 cm tjockt skikt av grus/stenskärv (stendamm) hälls och underlag bildas;
  • Betongplatta eller marksten läggs.

Betongplattor/markstenar kan också läggas i torrcement, men om beläggningen ska appliceras på körbanan, hälls ett 10-15 centimeter tjockt skikt av grus/stenskärv över sanden. Efter att ha lagt en betongplatta eller marksten är det nödvändigt att fylla gapen med samma material som det placerades på och det rekommenderas att komprimera/täta beläggningen med en vibrerande komprimator som har gummidyna.

Endast ett kvalitetsarbete garanterar att du kommer att glädjas åt beläggningen med betongplattor och marksten i många år.